h

11 november actiedag bij Vliegveld Lelystad

6 november 2017

11 november actiedag bij Vliegveld Lelystad

Foto: SP

Op 11 november zullen verschillende groepen waaronder de SP actievoeren tegen vliegveld Lelystad.

Dit wordt gedaan tijdens de infomarkt over vliegveld Lelystad voor inwoners uit Flevoland. Een vergelijkbare dag wordt er niet georganiseerd voor de inwoners in andere gebieden die overlast ondervinden.

De verschillende actiegroepen zullen vanaf 10:00 actievoeren bij
Lelystad Airport (Pelikaanweg 50, Lelystad). Wij nodigen u van harte
uit hierbij aanwezig te zijn.

 

 

Reacties

De zeldzame Gierzwaluwen gaan massaal elke nacht naar het Markermeer en IJsselmeer vanuit heel Nederland. Wetenschappers van de Universiteit Wageningen hebben daarin onderzoeken gedaan en kwamen tot de volgende conclusie; Ze gaan voor zonsondergang naar de meren op 1 km hoogte vliegen. Daar gaan ze gedurende een uur langzaam stijgen naar 3 km hoogte. Ditzelfde proces herhalen ze bij zonsopkomst. Heel bijzonder dus maar gedurende de nacht blijven ze daar op die hoogte en doen daar hun nachtslaapje zwevend. Het is tegen de natuurregels in om deze natuur te verstoren. Bovendien kunnen ze bij vliegtuigroutes gevaar opleveren. Er is wel eens een stuk geschreven dat als we geen gierzwaluwen meer hebben de natuur door het breken van die kringloop ten onder gaat.

Reactie toevoegen

U bent hier