h

Nieuws uit 2017

7 december 2017

Verlaging eigen bijdrage WMO na voorstel SP

Foto: SP

Mensen die zorg en ondersteuning van de Gemeente Meppel ontvangen, gaan daarvoor vanaf 2018 een lagere eigen bijdrage voor betalen. Het college deed dit voorstel nadat er eerder een SP-motie was aangenomen om deze verlaging in gang te zetten.

Lees verder
7 december 2017

Meppel keert zich tegen kindermarketing ongezonde voeding

Foto: SP Meppel

De gemeenteraad van Meppel heeft een voorstel van de SP aangenomen waarbij het college word opgeroepen om zich aan te sluiten bij de Alliantie Stop Kindermarketing Ongezonde Voeding. Alleen VVD en de ChristenUnie stemden tegen waardoor een ruime meerderheid van de raad dit voorstel steunde.

Lees verder
29 november 2017

Xander Topma voert Meppeler SP-lijst aan

Foto: SP Meppel

Tijdens de ledenvergadering van SP Meppel is huidig fractievoorzitter Xander Topma verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De Meppeler SP-leden hebben op diezelfde avond de complete kandidatenlijst vastgesteld. Naast Topma vormen Esther Schut, Machiel van Brussel en Gelmer van Dijk de kop van de lijst.

Lees verder
13 november 2017

SP-voorstel aangenomen: geen extra kosten bij vermissing rijbewijs

Foto: Flickr

De gemeente rekent geen extra kosten meer bij vermissing en diefstal van een rijbewijs. Dit SP-voorstel is aangenomen tijdens de raadsvergadering van 9 november. Nadat de extra kosten bij vermissing eerst al waren afgeschaft voor het paspoort en de identiteitskaart, is dat nu ook het geval bij het rijbewijs.

Lees verder
19 oktober 2017

Machiel van Brussel geïnstalleerd als duo-raadslid

Foto: Xander Topma

Tijdens de raadsvergadering van 19 oktober is Machiel van Brussel namens de SP geïnstalleerd als duo-raadslid. Met deze toevoeging aan de fractie is de SP nog beter in staat om de sociale punten om te zetten in resultaten.

Lees verder
13 oktober 2017

Geen BTW-verhoging: teken nu!

Het nieuwe kabinet wil het laagste BTW tarief met 3% verhogen (van 6%
naar 9%). Dit is voor iedereen een flinke hap uit de portemonnee. De
dagelijkse boodschappen zoals groenten, fruit, brood, maar ook het
treinkaartje en geneesmiddelen worden hierdoor duurder. Kleine
ondernemers gaan het ook merken, doordat een bezoekje aan de kapper en de fietsenmaker meer gaat kosten. Samen met GroenLinks, PvdA, 50Plus, Denk, de FNV, de ANBO en andere organisaties roept de SP op om te protesteren tegen de BTW-verhoging door te tekenen op: geenBTWverhoging

Lees verder

Pagina's

U bent hier