h

Zorginspraak 28 oktober 2014

31 oktober 2014

Zorginspraak 28 oktober 2014

Door Petra van Rosmalen.

 

Iedereen  moet kunnen rekenen op zorg, zegt ons een reclamespotje van de overheid…

Maar…als u kunt rekenen, kúnt u dan nog rekenen op die zorg?

De SP is hier duidelijk over:   Zorg dichter bij de mensen is prima, kon zo ons beleid zijn, echter wat hier staat te gebeuren is ronduit asociaal. Beleid van de PvdA en VVD!!!

Want wie kan rekenen weet dat minder geld gewoon minder zorg betekent, dit komt niet vanuit een sociaal hart, dit komt vanuit de harde realiteit die Neoliberalisme heet.

Staatssecretaris van Rijn stelt een extra bedrag beschikbaar voor de grote verandering. Dit college heeft deze toelage aangevraagd samen met de
gemeenten NOP en Urk. Maar wacht het antwoord niet af.

Als het voorstel wat u daarin doet, als u die toelage krijgt zijn er 300 banen gered voor 2015 en 2016. Ook Zorggroep Oude Nieuwe Land is bereid om voor    €23,00 per uur mee te werken. Waarom nu wel? Liepen de onderhandelingen niet vast op €27,50 die ZONL vroeg? Waar zit dat addertje?

Is het niet zo dat UWV de ontslagaanvragen pas in behandeling mag nemen nadat een aanbestedingsprocedure is afgerond en er een contract is afgesloten met een aanbieder? Dit is allemaal te lezen in de brief van Asscher en van Rijn van 3 oktober jl. aan de voorzitter van de Tweede Kamer.

Dus wij denken dat het voorliggende aanvullende voorstel iets verbloemd,nl.: De zorgmedewerkers krijgen ontslag als deze Raad akkoord gaat en kunnen tegen een lager uurloon terugkomen bij ZONL!

Laten we het simpel houden: De SP gaat voor NUL ontslagen!!

Zoveel vragen en minstens zoveel onzekerheden voor een ieder, de thuiszorgmedewerksters, de cliënten. Dit college is relatief nieuw maar gezien de wijze waarop het met dit onderwerp omgaat verdient het een
vergulde Zwabber.

Ik sta hier namens de SP Steenwijkerland voor de medewerksters en zeer zeker voor die mensen die op hulp aangewezen zijn. Velen kunnen zich niet hoorbaar maken of hier komen. Daarom spreek ik nu verder namens een cliënte.

“Wat moet ik nu? Het is allemaal zo verwarrend, die onzekerheid. Ik ben in al die toestanden niet betrokken, ben niet benaderd, door niemand. Al 8 jaar heb ik mijn hulp, ja je bouwt een band op. Het is niet niks.

Al die jaren dat ik hulp heb en dat is echt al heel lang, ben ik zeer tevreden over, niks geen nadelig woord over mijn hulp en,ze hebben het allemaal heel goed
gedaan en met heel veel zorg.

Ik las in de krant over ZZPers, wat dat ook mag wezen..Ik heb wel begrepen dat mijn hulp dat in ieder geval niet gaat doen en velen met  haar. Maar nu is er weer wat anders hoor ik. Wat dat precies weet ik ook niet, ik hou het niet meer bij, wordt mij ook niet verteld,geschreven laat staan gevraagd.

Ik weet alleen dat er van alles gaat veranderen en dat ik mijn hulp misschien wel kwijt zal raken,het is wat na al die jaren. Wie gaat er dan mijn bed verschonen, stofzuigen afstoffen. En dat praatje bij een bakje koffie ’s morgens is ook gezellig. Ze houdt alles in de gaten en trekt aan de bel als ze denkt dat er iets is.

Weet u, ik ga er niet meer voor vechten, ik heb de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en ben daar te oud voor. Ze zien wel hoe ik er straks lig denk ik.

Het zal mijn tijd wel duren.

Ik ben mevrouw de Vries uit Steenwijk en ben 87 jaar.”

Reacties

Dit krijg je ervan als je op lokale partijen stemt. Wethouders en raadsleden die zouden weten wat de burgers willen.

Reactie toevoegen

U bent hier