h

Sta op voor de Zorg!

29 maart 2013

Sta op voor de Zorg!

Kom op 6 April naar Den Haag!
12:00 uur - 15:00 uur Centrum van Den Haag

De regering van VVD en PvdA breekt de zorg af. Dat doet zij door:

    fors te bezuinigen,
    de marktwerking in de zorg te bevorderen,
    de werkgelegenheid in de zorg te ondermijnen,
    de mensen die in de zorg werken op de nullijn te zetten.

Daar gaan we niet mee akkoord omdat het een kwestie van beschaving is dat we goed zorgen voor mensen die ziek zijn of verzorging nodig hebben. Daarom ondersteunen wij het protest dat op 6 April in Den Haag plaatsvindt op initiatief van de bond AbvaKabo.

De bezuinigingen op de zorg en de afbraak van de zorg staan helaas niet op zichzelf. Hoewel we in één van de rijkste landen van de wereld leven, doet de huidige VVD-PvdA regering er alles aan om het vertrouwen van de mensen in de toekomst te ondermijnen.
Of het nu om:

    de stijgende werkloosheid,
    het consumentenvertrouwen,
    de huurprijzen,
    de problemen voor starters op de woningmarkt,
    het leenstelsel voor studenten gaat,

dit kabinet maakt de verkeerde keuzes en drukt op de verkeerde knoppen.
Dit kabinet legt de rekening van de crisis bij de verkeerde mensen. Ondanks het feit dat de regering nog maar een half jaar functie is, heeft nog maar één van de drie Nederlanders daar vertrouwen in.

Voor de SP is het maart zorg-campagnemaand. We roepen op tot het 6 april-protest. Dat moet ertoe leiden dat zoveel mogelijk mensen, werkers in de zorg, gebruikers van de zorg, familieleden van mensen die zorg nodig hebben, op 6 april meedoen aan het protest. Wie mee wil doen met de zorgcampagne, kan zich melden bij de plaatselijke SP-afdeling: zie sp.nl.

U bent hier