h

Commissievergadering over De Kaampe

6 oktober 2005

Commissievergadering over De Kaampe

Op een redelijk gevulde publieke tribune zaten weer dezelfde mensen, met dezelfde toespraak, om de collegepartijen te overtuigen om vooral NIET te bouwen op de Steenwieker Kaampe. Evenals alle voorgaande keren waren volksvertegenwoordigers van de collegepartijen stokdoof voor de argumenten van het volk. Dit schijnt een gewoonte van VVD, CDA en PvdA te zijn … getuige het Europese referendum…

De schijnvertoning begon met het gebruikmaken van ons “democratische” recht om spreektijd te vragen en de commissieleden te informeren waarom zij de misstap van hun politieke leven begaan. Het was niet toevallig dat de ‘nieuwe’ voorzitter als een tijdswaarnemer in de sport, de sprekers klokte op precies drie minuten en drieëndertig seconden. Drie minuten die net genoeg zijn om je voor te stellen en een korte inleiding te geven… Wilt U afronden ? Sprekers die witheet van woede werden afgeserveerd en zwaar teleurgesteld door zoveel arrogantie weer plaatsnamen op de publieke tribune. Een aanfluiting! Een spreker van stichting Behoud de Kamp sprak over de D van Democratie die twee van de drie collegepartijen in hun naam hebben. Deze D staat kennelijk voor DOOF of voor DOORDRUKKEN! Natuurlijk heeft ook SPaar de Kaampe gebruikgemaakt van het spreekrecht en in de drie minuten aandacht gevraagd voor de gevolgde procedure.

De uitnodiging voor de laatste hoorzitting werd door de belanghebbenden ontvangen in het weekeinde. Op maandag, onder werktijd, volgde de hoorzitting. Op zaterdag 1 oktober hebben de bezwaarmakers de benodigde stukken ontvangen voor de commissievergadering van dinsdag 4 oktober. Onze actiegroep SPaar de Kaampe heeft zelfs helemaal geen stukken ontvangen… Foutje? … Nee toch? …

Volgens het gemeentebestuur kunnen we de pot op met het dualisme, want collegeprogram is collegeprogram, ook al is dit programma zes jaren oud en geschreven in economisch betere tijden, voordat zich alternatieven aandienden. Als het aan het college ligt zal de Steenwieker Kaampe tijden de raadsvergadering van 18 oktober onherstelbaar worden vernield ter meerdere eer en glorie van onze volksvertegenwoordigers. En komt de meerderheid van de Steenwijker bevolking weer voor spek en bonen.

Steenwijk moet een bruisende stad worden in het jaar 2030. De collegepartijen hebben immers in hun glazenbol gezien dat Steenwijk dan meer heeft aan een overbodige betonnen wijk, dan aan een waardevol stuk natuurschoon.
Maar gelukkig: het natuurschoon zal niet worden vernield door de woonwijk, maar een andere uitstraling krijgen … Ja hoor … Een wethouder van VROM met een houten plank voor de kop wordt er ook niet lelijker op; ze krijgt een andere uitstraling!

Omdat de grootheidswaan de collegepartijen toch naar hun ‘glazen’ bol is gestegen, kunnen wij ons maar beter gaan richten op de Provinciale Staten en de Raad van State!

Zie ook:

U bent hier